Túrakalauz

Megj.: még csak néhány csúcs került fel, a többi készül.

Kalauzomban a következő szisztémát követtem:
- csúcsok
- körtúrák
- átszelések
- egyéb
Ebből adódnak az alkalmazott kódok: CS, K, Á, E.
Természetesen csak a jelzett turistautakkal foglalkozom itt, és ahol időszakos zárlat illetve kötelező haladási irány van, azt jelzem. Elsősorban az erdőhatár fölötti utakra koncentrálok, mert fenyőerdő sok helyen van, így azt gondolom, elsősorban nem ott érdemes túrázni a Tátrában.
A szintkülönbségekre, időtartamra vonatkozó adatokat a VKÚ térképéről vettem, mivel helyszíni tapasztalataim szerint eléggé reálisak (mármint az időtartamok. A szintkülönbségek nyilván teljesen pontosak :-))
Kiindulópontoknak a célhoz legközelebbi parkolót ill. tömegközlekedési megállóhelyet jelölöm meg. Csúcsmászásoknál, körtúráknál ugyanez a végpont is. Ahol a különböző túrák kombinálhatóak, ott jelzem.
A felhasznált térképkivágások Bittó Erzsébet térképéből származnak, ezúton is köszönöm, hogy engedélyezte felhasználásukat.

Navigáláshoz használd a jobb oldali menüt.
Túrázással kapcsolatos híreinket, élménybeszámolóinkat itt olvashatjátok:
www.magas-tatra.hu/cikkek/turazas

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A zárlat ideje alatt hol lehet túrázni?

papa67 | 2007, november 20 - 13:56

A déli oldalon a turistaházakig lehet felmennni (a Menguszfalvi-völgyben csak a poprádi tavi házig). A Felső Turistatút (Tatranská Magistrála) is járható egész évben, ha a hóviszonyok engedik. Északon a szlovák oldalon jóformán csak a völgyek járhatóak, Lengyelországban pedig nincs téli zárlat, ott időjárásfüggő, hogy mikor mit zárnak le.
A VKÚ-féle turistatérkép dátummal jelöli, hogy hol van zárlat. Az interneten Bittó Erzsébet térképén tudod megnézni. Amelyik útszakaszon szerepel feketével írt dátum, az a lezárást jelenti, ahol nincs ilyen, ott mindig lehet túrázni (ha nincs lavinaveszély).

Zoli | 2007, november 21 - 21:33