Lassabban kell autózni Szlovákiában

[index.hu] Február elsejétől megváltozik a KRESZ Szlovákiában; a változások értelmében például jóval magasabb büntetési tételek lesznek és csökkentik a lakott területen belüli megengedett legnagyobb sebességet is.
Az egyik legjelentősebb változás, hogy a jelenlegi 60-ról 50 km/órára csökken a lakott területen megengedett legnagyobb sebesség. Lakott területen kívül nem változik a sebességkorlátozás, marad a 90 km/óra, az autópályákon 130 km/óra, de mód lesz arra, hogy közlekedési táblával engedélyezzenek ennél nagyobb sebességet is.
Az autópályákon és gyorsforgalmi utakon ezentúl legalább 80 km/órával kell haladni az eddigi 50-nel szemben. A további változásokat említve a magyar Külügyminisztérium közleményében azt írta, hogy kamionok nem előzhetnek az autópályán, hétvégeken és ünnepnapokon pedig korlátozzák a teherforgalmat.
Újdonság az is, hogy egész évben napközben is használni kell az autósoknak a tompított fényszórókat, nem csupán október 15-étől március 15-éig. A téli gumik használata csak abban az esetben kötelező, ha az úttestet összefüggő hóréteg vagy jég borítja. Az autóbuszoknak, teherautóknak, kamionoknak a hideg hónapokban kötelező a téli abroncsok használata.
Forrás:
http://index.hu/politika/kulfold/frsz3100/

Posted In